Self Storage – Hoe zit dat precies?

Self Storage – Hoe zit dat precies?

Wat is Self-storage?

Self storage is een doe-het-zelf opslag voor zowel particulieren als bedrijven. Self-Storage is de meest flexibele oplossing voor zowel tijdelijke als permanente opslag. Deze manier van opslag is overgekomen uit de Verenigde Staten, waar het fenomeen na de Tweede Wereldoorlog is ontstaan. De grote opmars van Self-Storage of doe-het-zelf opslag voor particulieren en bedrijven begon echter in de jaren zeventig. Nu zijn er in de Verenigde Staten ruim 35.000 Self-Storage bedrijven en de branche groeit nog steeds. In Nederland ontwikkelt de groei zich eveneens sterk. Steeds meer mensen ervaren hoe gemakkelijk en relatief goedkoop extra (tijdelijke) opslagruimte is te verkrijgen en het gemak daarvan.

Medio jaren negentig is het concept geïntroduceerd in Europa. In de meeste landen binnen Europa wordt Self-Storage, ook wel Self Stockage of doe-het-zelf opslag genoemd, steeds bekender. Self-Storage biedt zowel particulieren als bedrijven de mogelijkheid om tijdelijk een opslagruimte te huren op basis van de opslagbehoefte van de klant. Omdat een klant de opslagruimte tijdelijk kan huren, betaalt deze alleen op het moment dat de opslagruimte echt nodig is. De klant betaalt daarnaast nooit te veel, omdat  de opslagruimte in elke gewenste grootte gehuurd kan worden.

In Nederland is er sinds 2009 ook een mobiele variant van Self-Storage verkrijgbaar: PickupBox! Alle gemakken van traditionele Self-Storage met als voordeel dat je zelf niet meer heen en weer hoeft te rijden en onnodig vaak spullen in handen hebt.

Mobile Self-Storage of mobiele tijdelijke opslag is ook ideaal in te zetten bij een verhuizing. Bekijk of PickupBox ook bij jou voor de deur komt: