Verhuizing regelen

Privé: Verhuizing regelen, Verhuizing

Verhuistips voor een snelle en fijne verhuizing

Verhuizen kan bijdragen aan stress en hectiek, ook is een nieuwe omgeving spannend en daarbij komt alles wat u moet regelen. Gebruik onderstaande tips voor een snelle verhuizing en misschien zelfs een heel leuke ervaring waar u trots op kunt zijn!

Tip 1: Plan uw verhuizing verstandig met een grove planning

Als u weet Wanneer u gaat verhuizen kunt u starten met plannen. Start met het maken van een globale planning met de belangrijkste zaken, zoals de opleverdatum van u eigen huis, de verbouwing van uw nieuwe huis of kluswerkzaamheden die u zelf wilt gaan verrichten. Ga vervolgens na welke cruciale zaken geregeld moeten zijn voor de betreffende momenten, zoals inpakken, wanneer de aannemer of uzelf gereed moet zijn met de werkzaamheden, etc. Zet alles in uw agenda en misschien ook slim: in de agenda van uw partner!

Tip 2: Meld u aan in uw nieuwe gemeente

Wanneer u naar een nieuwe gemeente verhuist dient u zich binnen 5 dagen aan te melden als nieuwe bewoner in de gemeente. Wanneer u dit heeft gedaan wordt u automatisch afgemeld in de gemeente waar u voorheen woonde. U hoeft slechts één keer langs bij het gemeenteloket, neem daarvoor wel de juiste papieren mee!

Tip 3: Bekijk of u gemeentelijke belastingen kunt terugvorderen

De gemeente waarin u staat ingeschreven heft gemeentelijke belastingen, waaronder Onroerende Zaak Belasting (OZB), rioolheffing en afvalstoffenheffing. Als u gaat verhuizen kunnen de belastingen veranderen Bij de meeste gemeenten krijgt u een deel van de heffingen terug wanneer u voor het gehele jaar vooruit heeft betaald. Iedere gemeente regelt dit op haar eigen manier: automatisch of via het aanvragen van teruggave of herberekening. Check de website van de gemeente die u verlaat om te zien of u zelf actie moet ondernemen. De OZB, belasting voor huiseigenaren, wordt nooit terug gestort, jammerrr!

Tip 4: Maak foto’s van alle meterstanden

Om later discussies over de meterstanden te voorkomen: maak scherpe foto’s van de elektra meters, watermeter, warm watermeter (GJ-meter), gasmeter etc. Uw aanbieders vragen de standen om de eindstand te berekenen. Ook kunt u gemakkelijk een nieuwe voordelige aanbieder kiezen, bijvoorbeeld via de vergelijksite PriceWise.

Tip 5: Vergelijk en bestel Internet en TV voor uw nieuwe woning

Tegenwoordig zijn we allemaal zeer afhankelijk van internet en onze telefoons. Het is vervelend als u in uw nieuwe woning weken aan het wachten bent op uw nieuwe aansluiting. Een nieuwe woonplaats geeft u de mogelijkheid aanbieders voor internet, telefoon en televisie te vergelijken. We adviseren zelfs 6 tot 8 weken voor uw verhuizing een vergelijking te maken, kijk bijvoorbeeld naar de optie glasvezel of een aantrekkelijke welkomstactie. Vraag vervolgens de overstap of nieuwe aansluiting aan. De ervaring leeft dat partners en kinderen dit heel erg waarderen!

Tip 6: Plan taken voor uw verhuishulp

Verhuizen is veel werk, handjes zijn zeer welkom alleen minder waardevol continue aan het vertellen over de verhuizingen die ze hebben meegemaakt met een kop koffie en een broodje. Plan wanneer u uw verhuishulp goed kan gebruiken. Zorg voor voldoende materiaal en ruimte om te helpen, bijvoorbeeld schildersspullen, rollers en afplaktape. Denk ook aan verhuisdozen en etiketten voor het inpakken. Bovendien hoeft niet iedereen te kunnen sjouwen, een lieve oppas, chef voor de lunch, kuisheidskonings zijn allemaal zeer welkom.

Gratis* verhuisdozen bestellen?